Het Concert

HET BENEFIETCONCERT PRAKTISCH

Vrijdag 5 december 2014 om 20u

BRUSSELS CHAMBER ORCHESTRA met SOLISTEN VAN DE MUNT

AANSLUITEND WALKING DINNER
in de foyer onderwijs en navorsing 2
Campus Gasthuisberg (routebeschrijving)

Kaarten voor het concert met walking dinner: 100 € per persoon

Kaarten voor het concert: 60 € per persoon

Bestel hier uw tickets!

OVER HET PROGRAMMA

In 1999 bracht de passie voor kamermuziek jonge virtuozen samen rond één en dezelfde partituur. Het resultaat van dit verbond is het Brussels Chamber Orchestra.

Met 6 verschillende nationaliteiten is het Brussels Chamber Orchestra een fantastisch cultureel en artistiek laboratorium, in het hart van Europa. Elk werk dat uitgevoerd wordt, is verrijkt met deze mengeling van culturen van Azië en Europa, waardoor het een nieuwe en dynamische toets krijgt.

Het Brussels Chamber Orchestra vermengt steeds de meest verscheiden repertoria. Op ons benefietconcert brengen ze onder andere volgende meesterwerken:

  • Allegro uit Brandenburgses concerto nr 3 – J.S. Bach
  • Suite in de Sarabande  –   G.F. Handel
  • Air uit de suite nr 3  – J.S. Bach
  • Canon in D  – J. Pachelbel
  • Minuetto uit strijkkwintet opus 13 nr 5 – L. Boccherini
  • Eine kleine Nachtmusik  deel 1 – W.A. Mozart
  • Uit de vier jaargetijden  – Winter  Largo     – A. Vivaldi
  • Fagotconcerto in e  –  A. Vivaldi
  • Tweede deel uit klarinetconcerto  –  W.A Mozart

Ontdek de artiesten van dit kamerorkest!

Nana Kamawura_resNana Kawamura is assistent concertmeester in de Opera van de Munt (Brussel) van 2006 en concertmeester van het Brussels Chamber Orchestra. Ze werd geboren in 1974 en begon viool te spelen in 1978. In 1989, ontving ze de 1e prijs “All Japanese Student Competition”. In 1997, behaalde zij haar “Solist-Diploma” aan het “Toho Gakuen School of Music”. Van 1997 tot 2001, studeerde ze aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel.

Van 1999 tot 2001 studeerde ze in het “Conservatoire National Supérieur” in Parijs met Christian Ivaldi in kamermuziek. In duo with Kyoko Sasaki won ze in 2000 de Eerste Prijs van de “International Competition of Chamber Music” in Spain. In 2001, als eerste viool van het Crystal Quartet, won ze de Eerste Prijs van de “Concurso Internacional de Música de Camera – Paper de Musica” in Barcelona and begon te studeren met Yuzuko Horigome in Brussel.

Ivo Lybeert_reskopie Ivo Lybeert studeerde aan het Koninklijke Vlaamse Muziekconservatorium te Antwerpen bij Walter Boeykens. Hij behaalde verschillende eerste prijzen en het Hoger Diploma Klarinet met grote onderscheiding. Hij is laureaat van het “Trompconcours” (1978) en “Tenuto” (1979). Hij musiceerde als solist o.a. met het orkest van de Koninklijke Muntschouwburg, de Philharmonie en het voormalig BRT-symfonieorkest. Hij is lid van het “Monnaie Wind Quintet” en het “Monaie Wind Octet”.

Momenteel is hij hoofddocent klarinet aan het Koninklijke Vlaamse Muziekconservatorium te Antwerpen en is hij verbonden aan het orkest van de Koninklijke Muntschouwburg als klarinet-solist en lessenaaraanvoerder.

Dirk Noyen fagot Munt_reskopie

 Dirk Noyen behaalde zijn ‘Laureaatsdiploma’s fagot en kamermuziek’ alsook de hoger diploma’s fagot en kamermuziek met grootste onderscheiding aan het Lemmensinstituut te Leuven bij de heer F. De Jonghe. In 1985 werd hij winnaar van de Tenuto-wedstrijd in België en trad hij op in het programma ‘Jonge Mensen op het Concertpodium’ in Nederland. In 1988 werd hij Laureaat van het Trompconcours te Eindhoven en behaalde de prijs Belgisch werk.

Momenteel is Dirk eerste fagotsolo en lessenaaraanvoerder bij het orkest van de Muntschouwburg te Brussel –Nationale Opera-, en gastprofessor fagot aan het Lemmensinstituut te Leuven. Voorts is hij lid van het blazerskwintet,’ The Monnaie Wind Quintet’ en blazersoktet van de Munt en maakt deel uit van diverse ensembles zoals: Prometheus-ensemble, Ictus-ensemble, Fagottenkwartet Phenix en baroktrio La Giacintina. In 1992 vertegenwoordigde hij België op het ‘Internationale Fagot-Festival’ in de IJsbreker te Amsterdam te Nederland.

Wilt u meer informatie over het kamerensemble van de Munt?

U leest er alles over in hun overzichtelijke brochure.

Klik hier voor meer informatie!